Οι τηλεφωνικές επιθέσεις δικηγορικών γραφείων για καθυστερημένες οφειλές κύρια καταναλωτών προς τράπεζες αποτελούν πλέον μια πρόσθετη μάστιγα για τους δανειολήπτες που παράγουν κορυφαία επίπεδα άγχους, φόβου, αίσθησης απειλής και ευτελισμού για κάθε οφειλέτη. Όλα αυτά ισοδυναμούν με επιβολή καθεστώτος ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του πολίτη που προσφέρεται απλόχερα προς όλους σε εποχή οικονομική κρίσης. Την μόνιμη αυτή αθλιότητα έχουν πληρώσει και εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ ακριβά με την ψυχοσωματική υγεία τους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Έλληνες και Ελληνίδες. Υπάρχει και καταγεγραμμένος ΘΑΝΑΤΟΣ 35χρονου επιστήμονα από έμφραγμα που υπέστη αμέσως μετά από τηλεφωνικό διαπληκτισμό για οφειλή σε τράπεζα.   Η βρώμικη δουλειά αυτή που έκαναν παλαιά οι εισπρακτικές εταιρείες έχει μεταφερθεί στα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών. Τα 30-40 γραφεία που υπήρχαν κάποτε όταν ξεκίνησε ο «ευγενής» αυτός θεσμός και στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί σε περίπου 10. Η καταστροφή για τον κλάδο ήρθε όταν, μετά από βροχή καταγγελιών από δανειολήπτες για ασφυκτικές πιέσεις, ανεπίτρεπτη φρασεολογία και απειλές, το Κράτος νομοθέτησε την υποχρέωση των εταιριών αυτών να τηρούν για ένα χρόνο αρχεία μαγνητοφωνημένων συνομιλιών με δανειολήπτες καθώς και το δικαίωμα καθενός να ζητήσει και να πάρει αντίγραφα των αρχείων αυτών.

Το έργο συνεχίζουν τώρα τα γραφεία των τραπεζοδικηγόρων που έχουν ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ από την υποχρέωση αυτή. Κατά μία περίεργη συγκυρία, στη Χώρα αυτή η νομοθεσία για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις τράπεζες, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, είναι καίρια φιλοτραπεζική. Οι δεκαετίες περνούν αλλά το δόγμα φαίνεται ότι παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ: «Tα συμφέροντα του Έθνους και του Λαού ταυτίζονται με εκείνα των τραπεζών!!».  Τα πράγματα, όμως, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!  Για την ακρίβεια, η αλήθεια είναι ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ με το παραπάνω δόγμα των τραπεζιτών.

Η αλήθεια για την νομιμότητα των απαιτήσεων των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ από το ΕΙΧΕ και επιβεβαιώθηκε με περισσότερες από 2.000 δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε βάρος των τραπεζών από το 2000 μέχρι σήμερα (2016). Τα δομημένα ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ 2 (για καταναλωτές) και ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΗΣ 1 (για  επιχειρηματίες) περιλαμβάνουν εξαιρετικά αποτελεσματικούς τρόπους, όχι μόνο για την άμεση ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ των τοξικών παρενοχλήσεων οφειλετών από τα γραφεία των τραπεζοδικηγόρων αλλά και για δραστική αντεπίθεση.

Το ΕΙΧΕ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φορέας προστασίας καταναλωτών από τράπεζες που έχει επαρκέστατες γνώσεις για την λειτουργία (και την παρανομία) των τραπεζών στην Ελλάδα που απέκτησαν ο Πρόεδρος και τα στελέχη μας ΜΕΣΑ στις τράπεζες μετά από μακροχρόνιες και εξαιρετικά πετυχημένες θητείες σε κορυφαίες θέσεις. Εξάλλου, το EIXE είναι η μοναδική και η παλαιότερη οργάνωση με απόλυτη εξειδίκευση στον θεσμικό αγώνα κατά της τραπεζικής παρανομίας (από το 1999). Χάρις σε αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες, είμαστε σε θέση με πολλαπλούς και εξαιρετικά αποτελεσματικούς τρόπους να στηρίξουμε τα μέλη μας να εξουδετερώσουν πλήρως και αυτή την μορφή της τραπεζικής αθλιότητας και παρανομίας. Τους τρόπους πως επιτυγχάνεται αυτό ΔΕΝ θα αναλύσουμε εδώ γιατί η ιστοσελίδα μας είναι ο κορυφαίος στόχος για να κλέψουν γνώσεις και ιδέες οι νεόκοπες στρατιές των άσχετων και αετονύχηδων «σωτήρων» των δανειοληπτών που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια (τώρα που μειώθηκαν οι συντάξεις και χρειάζονται πρόσθετα εισοδήματα) που μόνιμα μας «τιμούν»  με την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην επιλογή τους για κλοπή τεχνογνωσίας κατά κύματα.