___________________________________________________________________________________________________
             Βίντεο από την Εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» της ΕΡΤ που προβλήθηκε στις 22-3-2015
               Έρευνα-Ρεπορτάζ δημοσιογράφου Έλενας Κατρίτση για την «COZA NOSTRA»
                                                                           Διάρκεια 55΄
___________________________________________________________________________________________________

Στην εξαιρετική αυτή εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας για την «COSA NOSTRA«, την διαβόητη Μαφία της Σικελίας, γίνεται ειδική αναφορά στην καμπάνια «ADDIO PIZZO«, δηλαδή στο βροντερό «ΑΝΤΙΟ» των Σικελών στο χαράτσι της Μαφίας σε βάρος κάθε επαγγελματία του νησιού (προστασία για τον κίνδυνο «πυρκαϊάς από εμπρησμό» στο μαγαζί του). Το «ΑΝΤΙΟ» αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα από την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών, απένταντι στον διαχρονικό και μόνιμο ΕΚΒΙΑΣΜΟ των τοπικών Μαφιόζων. Επί λέξει, PIZZO στα Ιταλικά είναι το ράμφος του μεγάλου και δυνατού αρπακτικού πουλιού (αετού, γύπα) που μπορεί να ορμά και να επιπίπτει με μεγάλη δύναμη στον στόχο του (αλληγορικά, εδώ, ο στόχος είναι οι τσέπες των επαγγελματιών). 

ADDIO TOKO PIZZO - CROPPED

Η πληροφόρηση από την εκπομπή αυτή ήταν η πηγή της έμπνευσής μας για το αντίστοιχο Ελληνικό σύνθημά μας «ADDIO TOKO-PIZZO» για τα διαχρονικά τοκοχαράτσια των Ελληνικών τραπεζών σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Και αυτό γιατί, με το ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ 2, όλα τα μέλη μας έχουν δηλώσει γραπτά στους Προέδρους των τραπεζών ότι ΔΕΝ αναγνωρίζουν ότι οφείλουν νόμιμα τις τοκογλυφικές απαιτήσεις σε βάρος των. Είπαν δηλαδή, ΑΝΤΙΟ στα ΤΟΚΟ-ΧΑΡΑΤΣΙΑ του καρτέλ των τραπεζιτών, στηριζόμενοι στους Νόμους και στην πλούσια νομολογία των 2.000 δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα (2016) με την παρέμβαση των δικηγόρων του ΕΙΧΕ.

Κυριολεκτεί δε το σύνθημά μας όταν λέει αυτό ακριβώς που προβλέπει το Δίκαιο, ότι δηλαδή, «ΝΟΜΙΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤOΚΟΥΣ» ενώ προσθέτει ξεκάθαρα την πραγματικότητα, ότι δηλαδή εμείς στο ΕΙΧΕ, για λογαριασμό όλου του Ελληνικού Λαού, «ΒΑΛΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ«.
Το σύνθημα αυτό που έχει αρέσει στα Μέλη μας και που έχει την γενική επιδοκιμασία όλων όσων το βλέπουν και καταλαβαίνουν τί σημάινει, έχει γίνει και ΚΟΝΚΑΡΔΑ που διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ στα Μέλη και στους Φίλους μας.