Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η 

To EIXE προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία ειδικού Συμβουλίου πολλαπλών κοινωνικών ελέγχων με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ» (αρχικά «ΕΣΚΕ»). Ο νέος αυτός φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε μη κερδοσκοπική βάση φιλοδοξεί να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει, κύρια, η images4455566καλπάζουσα προέλαση της διαφθοράς/διαπλοκής σε συνδυασμό με την ανικανότητα ή/και την καλοπληρωμένη απροθυμία της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα της ερευνητικής, στην αποκάλυψη πολλών από τα κακώς κείμενα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής στην Ελλάδα λόγω της προχωρημένης κοινωνικής, ηθικής, οικονομικής και κάθε άλλης σήψης κάτω από την παντοδυναμία της διαφθοράς και της διαπλοκής σε όλα τα μήκη και πλάτη της ζωής στην Ελλάδα που λειτουργεί ανασχετικά στην πρόοδο και την ευημερία του Ελληνικού Λαού. Αυτό συμβαίνει και διεθνώς εδώ και δεκαετίες και  καλύπτεται όλο και περισσότερο από ανεξάρτητους ιδιώτες, ακτιβιστές, ερευνητές και δημοσιογράφους.

Είναι τραγικό, όταν διογκωνόταν το δημόσιο χρέος από τον σαφή δόλο των εκλεγμένων Κυβερνήσεων από τον άκρατο εξωτερικό δανεισμό για να γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο και ανόητες κλαδικές παροχές κατά κύματα, ο Ελληνικός Λαός δεν πληροφορήθηκε τι συμβαίνει μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο της υπέρμετρης υπερχρέωσης στους ξένους δανειστές. Χρειάζεται μηχανισμός των πολιτών για τον αντικειμενικό έλεγχο περιοχών και ομάδων images4RNCAFTTτης κοινωνίας που χαίρουν μιας ιδιότυπης, άγραφης αλλά πάγιας ασυλίας και από το ήδη διεφθαρμένο Κράτος, την ασθμαίνουσα Δικαιοσύνη, την δημοσιογραφία και άλλους πολλούς. Χρειάζεται στενός έλεγχος των τραπεζιτών, των δικηγόρων, των δικαστικών αποφάσεων, των ενώσεων προστασίας καταναλωτών που λειτουργούν σε συνθήκες μόνιμης αγκύλωσης και καχεξίας, των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης), και πολλών άλλων, με δραστικές παρεμβάσεις στις Αρχές – Ελληνικές και Ευρωπαϊκές – προς όφελος του Ελληνικού Λαού και του Έθνους. Χρειάζεται συντονισμένη κινητοποίηση του Ελληνισμού της διασποράς για την επιδίωξη και επίτευξη εθνικών στόχων ευρέως φάσματος. Χρειάζεται ξερίζωμα οπισθοδρομικών αντιλήψεων που διαιωνίζουν πολλές γνωστές «κατάρες» του Λαού μας, πολλές από τις οποίες έρχονται από τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Χρειάζονται ενεργοί, μυαλωμένοι και ηθικά ακέραιοι πολίτες που θα ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα. Γιατί η κορυφαία εξουσία σ΄αυτόν τον τόπο είναι ο Πολίτης. Είναι ο μόνος αξιόπιστος για να κρίνει, σε κάθε περίπτωση, πιο είναι το Εθνικό συμφέρον και ποιά τα συμφέρονται του Ελληνικού Λαού. Και στις κρίσεις αυτές, δεν χωρούν «εκπτώσεις» για να εξυπηρετούνται μικροπολιτικά, μικροκομματικά και ιδιωτικά συμφέρονται ισχυρών ομάδων που, μόνιμα εκχυδαϊζουν κατ΄επάγγελμα και συνήθεια, κάθε έννοια συμφέροντος του Λαού, του Έθνους και της Κοινωνίας ανθρώπων.
Η μεγάλη αποκαλυπτική έρευνα του ΕΙΧΕ για την διαχρονική παρανομία του τραπεζικού imagesOAPJPXWIσυστήματος στην Ελλάδα και την πετυχημένη τεκμηρίωσή της με μεγάλο αριθμό δικαστικών αποφάσεων, μας έδειξε την ανάγκη για δραστικούς ελέγχους από εμάς, τους ανεξάρτητους Πολίτες, που ξέρουμε ότι δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε τίποτα αξιόπιστο από τους άλλους, ακριβώς επειδή «οι άλλοι» είναι εξαγορασμένοι ή επιρρεπείς στην εξαγορά από τις πανίσχυρες οικονομικές και άλλες ομάδες οργανωμένων –αλλά μειοψηφικών- συμφερόντων και πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση. Είδαμε το προδοτικό «ξεπούλημα» να έχει φθάσει να αποτελεί σήμερα τον κανόνα σε τέτοιο σημείο αισχρότητας που μας λένε μόνιμα ότι «γίνεται για το καλό μας»!! Προδοσία και ξεπούλημα «για το καλό μας», όμως, δεν νοείται από νοήμονες και σώφρονες Πολίτες, όπως οι περισσότεροι από εμάς.      

Οι έρευνές μας έχουν ήδη αποκαλύψει απίστευτα τραγικές περιπτώσεις αθλιότητας που το νέο Συμβούλιο θα αρχίσει να δημοσιοποιεί άμεσα.

Ενδεικτικά εντοπίσαμε ότι, από το 1997,  χιλιάδες Έλληνες έχουν καταδικαστεί και συνεχίζουν να καταδικάζονται από ποινικά Δικαστήρια σε όλη την Επικράτεια σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ποινές φυλάκισης, παρόλο ότι τέτοιες ποινές για οφειλές προς ΔOY, γενεσιουργός αιτία των οποίων είναι βιοτεχνικά δάνεια από τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου, είναι ρητά απαγορευμένες από διεθνή συνθήκη (ΕΣΔΑ) και εθνικό νόμο από το 1997, με πρόδηλες τεράστιες ευθύνες και δικαστών αλλά και των «υπερασπιστών» δικηγόρων. Ο νόμος αυτός 2462 (ΦΕΚ Α΄25/26-2-1997) που επικύρωσε τη Διεθνή Συνθήκη ορίζει ρητά (άρθρο 11) ρητά ότι «Κανείς δεν φυλακίζεται απoκλειστικά λόγω της αδυναμίας του να εκπληρώσει συμβατική υποχρέωση». Υπολογίζουμε ότι τέτοιες παράνομες ποινές φυλάκισης έχουν επιβληθεί σε περίπου 8.000 Έλληνες. Καλό είναι η Δικαιοσύνη να είναι «τυφλή» αλλά όχι και τραγικά ανεπαρκής ούτε επικίνδυνα ανεγκέφαλη!! Όσο για τους Δικαστές αλλά και για τους υπεραστές δικηγόρους των ατυχών αυτών βιοτεχνών που πλήρωσαν για να έχουν την νόμιμη δικονομική τους άμυνα καθώς και για τους υπερήφανους για τα επίλεκτα αυτά μέλη τους Δικηγορικούς Συλλόγους, θα περιοριστούμε να αναφωνήσουμε «Δοξάστε τους«. Στην Ιαπωνία, για τόσο απίστευτου «μεγαλείου» ρεζιλίκια, συνηθίζεται ή -ακόμα καλύτερα- επιβάλεται το «χαρακίρι». Στην Ελλάδα, είναι καθιερωμένη η ολοκληρωτική απάθεια των επίορκων και η απόλυτη περιφρόνηση των θυμάτων, συνήθως με την κυνική προσθήκη και του εθνικού μας ερωτήματος:  «Ε, και τί έγινε;»

Με την καθοδήγησή μας, ένας Έλληνας βιοτέχνης, τριπλό θύμα, και τραπέζης και των δικαστών αλλά και του (αδιάβαστου) υπερασπιστή του δικηγόρου, έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση ύψους € 1 εκατομμύριο. Το Δημόσιο έρχεται στο Δικαστήριο και ζητά συνεχώς αναβολές (απορία ψάλτου, βήξ, γαρ). Μέχρι σήμερα έχουν γίνει τρείς (3) αναβολές. Εμείς τώρα ψάχνουμε να εντοπίσουμε τα υπόλοιπα θύματα που εκτιμούμε ότι ξεπερνούν τους 8.000!!!

Συμπερασματικά, μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να πούμε ότι, είναι πλέον επιτακτική εθνική ανάγκη εμείς οι αξιοπρεπείς Πολίτες αυτής της πολύπαθης Χώρας, να σηκώσουμε στους ώμους μας μια νέα ευρύτατη μετωπική αντιπαράθεση με τα κακώς εννοούμενα συμφέρονται κάθε λογής λαμόγιων που επιβουλεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέρονται του Λαού μας, της νομιμότητας και του χρέους μας απέναντι στην Ιστορία αυτού του Έθνους αλλά και στις γενεές που έρχονται. Η οργάνωσή μας θα στηριχθεί σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ που αισθάνονται και αυτοί ότι, δεν υπάρχει ατομική πρόοδος για κανένα Πολίτη, εάν δεν προοδεύει η ίδια η κοινωνία και το Έθνος μας.  Και θα κάνουμε το καθήκον μας σαν Πολίτες και σαν Έλληνες.

Στο τμήμα αυτό του Δικτυακού τόπου του ΕΙΧΕ, οργανώνουμε και παρουσιάζουμε την στόχευση, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του ελεγκτικού έργου.

Καλούμε κάθε Συνέλληνα με μόρφωση, γνώσεις και διάθεση προσφοράς, να δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στο ερευνητικό έργο που οργανώνεται κατά θεματικές ενότητες και ομάδες επιστημόνων με ειδικές γνώσεις σε κάθε αντικείμενο κοινωνικού ελέγχου.