Αγαπητέ Συνέλληνα,

proedros_bigΜε ιδιαίτερη χαρά, σε καλωσορίζουμε στον ειδικευμένο Δικτυακό Τόπο του ΕΙΧΕ για τα διαχρονικά οικονομικά εγκλήματα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. 

Εδώ θα ενημερωθείς για τις ληστρικές χρεώσεις και τις παράνομες συμπεριφορές των Ελληνικών τραπεζών σε βάρος επιχειρηματιών, καταναλωτών αλλά ακόμη και των επενδυτών που ανέδειξε και απέδειξε για πρώτη φορά το ΕΙΧΕ καθώς και για το πώς και πόσο σε αφορούν άμεσα. Οι αποκαλύψεις αυτές του ΕΙΧΕ για την διαχρονική παρανομία του 80ετούς ΚΑΡΤΕΛ των τραπεζών με την ανοχή του Κράτους και των κομμάτων εξουσίας σηματοδοτούν πλέον το σημείο της ΟΛΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  της τραπεζικής παρανομίας καθώς και την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ του ήδη πολλαπλά χρεοκοπημένου μοντέλου των σημερινών τραπεζών από τον Ελληνικό Λαό. Το χρέος είναι ένα υπερσύγχρονο όπλο που χρησιμοποιείται διεθνώς για να λυγίσει πολίτες, επιχειρήσεις, λαούς και χώρες. Και η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί για τους πολλούς γνωστούς λόγους.  Οι Ελληνικές τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απεργάζονται ούτε την καταστροφή  του Ελληνικού Λαού αλλά και ούτε της οικονομίας της Χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα βρείς και πρωτόγνωρες, ριζικές και εξαιρετικά αποτελεσματικές λύσεις επάνω στα ειδικότερα προβλήματα με τράπεζες που σε απασχολούν προσωπικά. Για σένα και για την οικογένειά σου που ίσως αισθάνεσθε ήδη ή είστε πολύ κοντά στη θηλιά της υπερχρέωσης στις τράπεζες, με όλες τις επαχθείς συνέπειες που την συνοδεύουν, έχουμε συγκροτήσει ένα μοναδικό μηχανισμό αποτελεσματικών αντιδράσεων προς τις τράπεζες που όχι μόνο μπορούν να σε κρατήσουν όρθιο στη δύσκολη αυτή φάση της ζωής σου και να εμποδίσουν τις τις τράπεζες να προχωρήσουν σε απειλητικές δικαστικές ενέργειες εναντίον σου, αλλά και να περάσεις στην επίθεση με αγωγές για την διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για ηθικές βλάβες που έχουν γίνει σε βάρος σου. Πρόκειται το σύστημα με την κωδική ονομασία «ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ» (*) που είναι ασφαλές και προστατεύει και την αξιοπρέπειά σου και την περιουσία σου. Το χρησιμοποιούν με απόλυτη επιτυχία πολλές χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές από το 2009. .

Οι αλήθειες για το αμαρτωλό αυτό τραπεζικό σύστημα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που φαίνονται. Αντί να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και τις αναπτυξιακές ανάγκες της οικονομίας, αυτό και τα χρυσοπληρωμένα στελέχη του καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της Χώρας και τα ανυποψίαστα νοικοκυριά. Και αντί να υπηρετούν την Ελλάδα των διαχρονικών ανθρώπινων αξιών και της διαύγειας του πνεύματος, οι τράπεζες διακονεύουν τα γνωστά κέντρα συνωμοσιών της Παγκοσμιοποίησης για τα οποία οι αξίες και ο δυναμισμός του Ελληνισμού αποτελούν μέγα πρόβλημα.

Το ΕΙΧΕ είναι ένας απόλυτα εξειδικευμένος οργανισμός εφαρμοσμένης έρευνας και προστασίας καταναλωτή από τη καταλήστευση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με τις παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, κύρια των τραπεζών και των εταιριών χρηματοδοτικής μίσθωσης (LEASING). Με τέτοιους φορείς, σήμερα συναλλάσσεται σχεδόν το σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι για όλους μας και, δυστυχώς, μη ορατοί σε μη ειδικούς. 

Από το 1998, έχουμε ερευνήσει το σύνολο των μεθόδων, τους τρόπους και τους όρους αυτών των συναλλαγών. Τα ευρήματα των ερευνών μας, κατέδειξαν ότι η παρανομία και το T-ACROPOLISοικονομικό έγκλημα στη συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστια και, ασφαλώς, διαχρονικά. Δεν είναι υπερβολή να περιγράψουμε την κατάσταση αυτή σαν ένα απέραντο «ναρκοπέδιο» που απειλεί κάθε ανυποψίαστο Έλληνα και Ελληνίδα. Η καταστροφή των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρο- μεσαίων, έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ενώ, τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η λεηλασία των νοικοκυριών που οδηγούνται στην υπερχρέωση με παράνομους τόκους και λοιπές δόλιες επιβαρύνσεις, που, νομοτελειακά, παράγουν και ψυχολογική καταπίεση, λεηλασία ψυχής και περιουσίας, εξαιρετικά αρνητικές ενδοοικογενειακές επιπλοκές και, στο βάθος χρόνου, σοβαρότατα προβλήματα υγείας στους γονείς καθώς και πολλαπλά παράγωγα και εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στα παιδιά, τόσο με την μορφή έντονων μαθησιακών δυσκολιών όσο και προβλημάτων στη διαμόρφωση χαρακτήρων με έντονη την παρουσία αρνητικών συνδρόμων όπως φόβος, ανασφάλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, απαισιοδοξία και ηττοπάθεια.   

Σαν υπεύθυνοι πολίτες, διεκδικούμε το δικαίωμα στο σεβασμό και την προστασία της αξιοπρέπειάς μας από οπουδήποτε απειλείται ή θίγεται. Και ιδιαίτερα από την ανεπάρκεια, τη διαφθορά, τις ομηρίες του Κράτους στα οργανωμένα συμφέροντα και την ασυδοσία της «οικονομίας της ελεύθερης αγοράς», όπως ρητά προβλέπεται από το άρθρο 106, παρ. 2 του Συντάγματος που ορίζει ότι: «Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας». Η συνταγματική αυτή επιταγή μαζί με αρκετές ακόμη καταπατούνται βάναυσα στην Ελλάδα και παράγουν ευτελισμό και αλυσίδες υποτέλειας για περισσότερους από 6 εκατομμύρια Έλληνες!!  Μια τέτοια Χώρα δεν μπορεί να είναι ούτε ευνομούμενη -και πολύ περισσότερο- ούτε και αντάξια μιας Ιστορίας σαν την Ελληνική. Δυστυχώς, εμείς οι πολίτες αυτής της Χώρας του 21ου αιώνα, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αγώνα για να σταματήσει η βάρβαρη παραβίαση ακόμα και συνταγματικά προστατευόμενων δικαιωμάτων στους 6 από τους 10 από εμάς. Απλά, για μία ακόμη φορά, οι πολίτες έχουν προδοθεί από τις ανάξιες ηγεσίες και από τα ιερατεία των διαπλεκόμενων συμφερόντων που δεν υπηρετούν την Ελλάδα των χιλιετηρίδων αλλά την αλλοτρίωση και την αθλιότητα που θέλει να μας επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση (μέχρι και η σημαία μας ακόμα και επάνω στην Ακρόπολη πιστοποιεί τη βαθεία παρακμή και τον Εθνικό μας κατήφορο!!…).

Το ΕΙΧΕ κατάφερε να «χαρτογραφήσει» την τραπεζική παρανομία με την έκδοση περισσότερων των 1.000 δικαστικών αποφάσεων που επιβεβαιώνουν την παρανομία μεγάλου αριθμού έντεχνων, αδιαφανών και σαφέστατα κακουργηματικών μεθοδεύσεων οι οποίες παράγουν ωφελήματα πέραν των νομίμων, συμπεριφορές που περιγράφονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί τοκογλυφίας, απάτης σε βαθμό κακουργήματος, απάτες σε βάρος Δικαστηρίων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Οι παράνομες αυτές πράξεις βαρύνουν ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως του φορείς (τράπεζες και εταιρίες Leasing) καθώς και τους Προέδρους και Διευθυντές τους. Ήδη, άρχισα ο ίδιος την κατάθεση βαρύτατων μηνύσεων κατά τραπεζών και δεν θα εξαιρεθεί καμία. Η κριτική μας κατά των τραπεζών αποτελεί ένα διαρκές σφυροκόπημα κατά της τραπεζικής αθλιότητας που τους θέτει ενώπιον των ευθυνών των.

Τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα της συγκροτημένης πολυετούς προσπάθειας του ΕΙΧΕ που προέκυψαν κύρια από την πετυχημένη σύζευξη των ειδικών τραπεζικών γνώσεών μας με τις ειδικές νομικές γνώσεις που αποκτήσαμε μετά από μεγάλη διαδρομή μέσα στα Δικαστήρια με τους δικηγόρους μας, είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα να είναι σήμερα δυνατές :

Η αξιοπρεπής τοποθέτηση κάθε οφειλέτη τράπεζας με της βάσιμη αμφισβήτηση της νομιμότητας των απαιτήσεών της («ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ» του ΕΙΧΕ) καθώς και η αποτελεσματική άμυνα κάθε δανειολήπτη σε ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του (διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις, προγράμματα πλειστηριασμού, κλπ) από τράπεζες οι οποίες ηττώνται κατά κράτος μέσα στα Δικαστήρια, με την παρέμβαση του ΕΙΧΕ και των ειδικά εκπαιδευμένων δικηγόρων του

Την πολύ σημαντική δυνατότητα πλέον να μπορούμε να προσδιορίσουμε, με οικονομολογιστικές πραγματογνωμοσύνες που έχει τη δυνατότητα να κάνει το ΕΙΧΕ, το πραγματικό, νόμιμο και αποδεκτό ποσό της οφειλής από κάθε μορφής τραπεζικές πιστώσεις και συμβάσεις Leasing και να τεκμηριώσουμε και να αποδείξουμε την τραπεζική τοκογλυφία

Την δυνατότητα να κάνουμε αγωγές για την διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για θετικές και αποθετικές ζημίες καθώς και για ηθικές βλάβες από τις κακουργηματικές πράξεις από τράπεζες σε βάρος των δανειοληπτών. 

Όλοι μας έχουμε τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπισθεί αυτή η άθλια και επικίνδυνη κατάσταση αλλά και για να προκύψουν πρωτοβουλίες απεγκλωβισμού των Εθνικών δυνάμεων και δρομολόγησής των στην δημιουργία για το καλό και του Έθνους και όλων μας. Φτάνει πιά η ηθική, κοινωνική, οικονομική παρακμή στη Χώρα μας και ο ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος ευτελισμός των Ελλήνων. Στις σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες μας συμπεριλαμβάνεται και η ίδρυση παγκόσμιας μη-κερδοσκοπικής υπερτράπεζας του Ελληνισμού, σε βάση νέου καινοτομικού τραπεζικού μοντέλου, που θα αντικαταστήσει το σημερινό άθλιο τραπεζικό σύστημα που δεν μπορεί (και ούτε θέλει) να προσφέρει τίποτα θετικό και δημιουργικό. Αντίθετα, εμείς και ξέρουμε, και θέλουμε αλλά και μπορούμε να δώσουμε τις αναγκαίες εναλλακτικές λύσεις που θα εξασφαλίσουν και στους Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας αλλά και σ’ εκείνους της διασποράς, έντιμα και αξιόπιστα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλούς κόστους αλλά υψηλής ποιότητας, ευθύνης, ηθικής και αναπτυξιακής αξίας.

Πέραν τούτων, έχει ήδη έρθει η καινούργια εποχή της διαφάνειας για όλους, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων όπου όλοι θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των ελέγχων, των αξιολογήσεων, των αποκλεισμών και των εξοβελισμών κάθε μορφής ανηθικότητας, παρανομίας και διαφθοράς, στο χώρο των οποίων οι τράπεζες στην Ελλάδα και οι λειτουργοί των κατέχουν κορυφαία θέση.

Οι ιστοσελίδες μας έχουν πολλές πρωτοπορίες στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή. Σημειώνουμε τις βασικές….
–  Είναι πρώτη φορά που οικονομικά εγκλήματα καρτέλ τραπεζών εναντίον ενός ολόκληρου Λαού αναδεικνύονται και αποδεικνύονται από μεγάλο αριθμό δικαστικών αποφάσεων
–  Πρώτοι οργανώνουμε ομαδικές αγωγές για την διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων των θυμάτων της τραπεζικής παρανομίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
–  Πρώτοι στην Ευρώπη, προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές συγκροτημένη, πλήρη και αναλυτική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε όλα τα προϊόντα καταναλωτικής πίστης των τραπεζών.

Το ΕΙΧΕ είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  διεθνής οργανισμός ελεύθερων πολιτών με έδρα την Πολιτεία Delaware (HΠA) που χρηματοδοτείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ από τις συνδρομές των μελών του. Γραφείο Αντιπροσωπείας του ΕΙΧΕ λειτουργεί στην Αθήνα. Η στήριξή σας και η εγγραφή σας στα μέλη του ΕΙΧΕ εξασφαλίζει την ανεξαρτησία μας και διασφαλίζει την επιτυχή πορεία των πρωτοβουλιών μας για το καλό όλων.

Λέμε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στις τράπεζες-τοκογλύφους, στη προδοσία του ΄Ελληνα πολίτη, στην αφόρητη μετριότητα του Κράτους, στην τραγική ανεπάρκεια της πολιτικής εξουσίας, στην υποτέλεια και στην υποδούλωση όλων στο χρέος, στους άθλιους τραπεζίτες και στους πάρα πολλούς υποταγμένους στα διαπλεκόμενα συμφέροντα εγχώριους επιτηδευματίες της πολιτικής που τους υπηρετούν. Και, βέβαια, λέμε ένα ξεκάθαρο και Ελληνικότατο ΟΧΙ στην Παγκοσμιοποίηση.

Εμείς οι Έλληνες, αρνούμαστε να επιλέξουμε τοκογλύφους και διεφθαρμένους πατρώνους. Απορρίπτουμε και τη τοκογλυφία, την διαφθορά και την πατρωνία αλλά  και τις αλυσίδες που αυτές εξασφαλίζουν (**). Γιατί οι αλυσίδες δεν ταιριάζουν στους Έλληνες. Ούτε και η Παγκοσμιοποίηση στον Ελληνισμό.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Τάκης Χριστοδουλόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.

(Μάϊος 2009)

(*) ΝΕΜΕΣΙΣ = Απόδοση αυτού που οφείλεται. Θεά της Ελληνικής αρχαιότητας που αποτελούσε την προσωποποίηση της θεϊκής οργής για οτιδήποτε άδικο. Θεά της ανταπόδοσης και της εκδίκησης, αυτή που ταπεινώνει τους υπερόπτες και τιμωρεί τα εγκλήματα (εκ θεού νέμεσις, σε Ηρόδοτο, Σοφοκλή, Όμηρο, Ησίοδο)

(**)  Η ΚΡΙΣΗ και ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ στην Ελληνική οικονομία που ξέσπασαν μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2010, δηλαδή  ενάμισι χρόνο μετά που γράφαμε το παραπάνω κείμενο, με αποκορύφωμα την προσφυγή στον δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτω από εξαιρετικά επαχθείς συνθήκες για τον Ελληνικό Λαό, επιβεβαίωσαν την ορθότητα των εκτιμήσεων που κάναμε τότε και δικαίωσαν τον αγώνα που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε για την ολική επαναφορά του τραπεζικού συστήματος της Χώρας μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, ώστε να γίνει επιτέλους άξιο και της εμπιστοσύνης όλων μας αλλά και της μεγάλης ευθύνης για την διαχείριση των καταθέσεών μας ύψους 240 δις ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  1:  Στις 14 Απριλίου 2010, στείλαμε μια 16σέλιδη βαρυσήμαντη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό εφ’ όλης της ύλης της παρανομίας του τραπεζικού καρτέλ, θέτοντας καίρια αιτήματα για λογαριασμό των εκατομμυρίων καταναλωτών και επιχειρηματιών που έχουν συναλλαγές με τράπεζες. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  2:  Στη ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ μας θα βρείτε βίντεο (# 4) διάρκειας περίπου μιας (1) ώρας από την αποκαλυπτική διάλεξή μας στις 25-9-2011 με καταιγιστική κριτική, και όχι μόνο, στο τραπεζικό σύστημα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  3:  Λόγω της συντριπτικής πρωτοπορίας μας και εκτός συναγωνισμού υπεροχής των ειδικών σε βάθος γνώσεών μας και στα τραπεζικά αλλά και στα νομικά θέματα που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της τραπεζικής παρανομίας και αθλιότητας, το ΕΙΧΕ και ο Δικτυακός Τόπος μας έχει γίνει μόνιμος στόχος μικρού αριθμού μικρών «ανθρώπων» πειρατικών αντιλήψεων και περιφρόνησης κάθε έννοιας του δικαίου, που διακονεύουν την κλοπή και παράνομη αναδημοσίευση κειμένων, εντύπων, ιδεών και θέσεων, για ιδιοτελείς σκοπούς στην «προσπάθειά» τους δήθεν να «στηρίξουν» ανυποψίαστους καταναλωτές για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προβλημάτων τους με τράπεζες. Πρόκειται για συμπεριφορές νεόκοπων απατεώνων που, όχι μόνο δεν σέβονται την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται όσοι έχουν την ατυχία να τους «εμπιστευθούν» αλλά, και ότι το ελλιπές, προβληματικό και ερασιτεχνικό «έργο» που ονειρεύονται να κάνουν, το κάνουν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ τους ότι είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, και συνεπώς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Το ΕΙΧΕ υποχρεώθηκε να λάβει μέτρα περιφρούρησης της προσπάθειας που, με συνέπεια και συνέχεια κάνει από το 1999 ώστε, όχι μόνο να διασφαλιστεί η συνέχιση της στήριξης των θυμάτων των τραπεζών αλλά και να εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Στα πλαίσια αυτά, έχουμε καταθέσει μηνύσεις και αγωγές εναντίον τέτοιων ιερέων της λεηλασίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί δικηγόροι…. Απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση αθλιότητας, εκτιμούμε ακόμα περισσότερο την δική σας καλή συνεργασία, την προσεκτική εφαρμογή των οδηγιών μας και την πιστή συμμόρφωση όλων τω μελών μας και με τους Γενικούς Όρους Χρήσης του Δικτυακού μας Τόπου αλλά και με το Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας που ήταν αναγκαίο να καθιερώσουμε από 1-12-2011.  Περισσότερα για τα θέματα αυτά, θα βρείτε στη θεματική ενότητα [2-7] «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΩΤΗΡΩΝ & ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ».