logoΤο ΕΙΧΕ είναι ένας διεθνής οργανισμός προστασίας των δικαιωμάτων του καταναλωτή με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες των τραπεζών και λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Ιδρύθηκε με έδρα τις Η.Π.Α. και λειτουργεί με κυρίαρχους συντελεστές Έλληνες οικονομολόγους με άριστη γνώση του διεθνούς και του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με Πρόεδρο τον κ. Τάκη Χριστοδουλόπουλο. Είναι διεθνής γιατί ο Ελληνισμός, προς τον οποίο απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο, είναι Οικουμενικός. Στην πορεία, θα καλύψουμε τέτοιες ανάγκες πολιτών και άλλων Ευρωπαϊκών και μη Χωρών. Οι δραστηριότητες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καλύπτοναι από την θυγατρική αστική και μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΛΑΣ)«.

814576_bΑπο την αρχή, μοναδικός στόχος μας ήταν (και παραμένει απαρέγκλιτα) ο εξαναγκασμός των τραπεζιτών που διαχειρίζονται τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού Λαού να εγκαταλείψουν τις τοκογλυφικές μεθοδεύσεις τους σε βάρος των δανειοληπτών και, κατ’ επέκταση, σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις αγορές των χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και στην επιτακτική ανάγκη που έχει κάθε καταναλωτής, είτε είναι ένα νοικοκυριό είτε ένας επιχειρηματίας, για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Και αυτά, όταν ιδιαίτερα στην Ελλάδα, οι τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν έξω και πέρα από τα όρια της νομιμότητας. Ειδικότερα, απευθυνόμενοι προς το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών και επιχειρηματικών και σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, θέλουμε να τους εξασφαλίσουμε, με τρόπο συγκροτημένο και κατανοητό – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – τα εξής:
1. Έγκυρη Ενημέρωση
2. Πλήρη Εκπαίδευση
3. Αποτελεσματική Προστασία
4. Συγκροτημένη Διεκδίκηση Αποζημιώσεων

Tα παραπάνω τέσσερα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στα οκτώ θεμελιώδη ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του καταναλωτή, σύμφωνα με ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών [Θεματική Ενότητα 2-1]. Η επιτακτική ανάγκη για τέτοια στήριξη του καταναλωτή, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, αποτελεί και αγωνιώδη διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ιανουάριος 2009), μετά μάλιστα τις διεθνείς τραυματικές εμπειρίες από την παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

europeanunion-3Αυτό το βελτιωμένο επίπεδο ενημέρωσης και εκπαίδευσης που αποτελεί σήμερα «όραμα» για την Ευρώπη αλλά και για τις Η.Π.Α., είναι ΣΗΜΕΡΑ πραγματικότητα για τους Έλληνες. Αυτό οφείλεται στη προσπάθεια που άρχισε ο Πρόεδρος του ΕΙΧΕ από το 1999. Με επίπονες προσπάθειες, άπειρες δυσκολίες και μεγάλο προσωπικό κόστος, οδήγησε το ΕΙΧΕ στην επιτυχία και στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοπορία στον τομέα της αποτελεσματικής κάλυψης των δικαιωμάτων των Ελλήνων καταναλωτών στα θέματα των Χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Όταν θα έχετε ολοκληρώσει την ενημέρωσή σας επάνω στα περιεχόμενα του δικτυακού τόπου του ΕΙΧΕ, θα έχετε διαπιστώσει και εσείς πολύ σημαντικά σημεία για την παταγώδη αποτυχία του τραπεζικού συστήματος. Ειδικότερα, θα έχετε καταλάβει, μεταξύ πολλών άλλων, και ότι:

Οι Ελληνικές τράπεζες είναι δημιούργημα του Ελληνικού Λαού με αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση να υπηρετούν τις ανάγκες του για τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες και όχι να τον καταδυναστεύουν
• Το οικονομικό ΧΡΕΟΣ είναι ένα αθόρυβο αλλά πολύ αποτελεσματικό ΟΠΛΟ που χρησιμοποιείται για να πλήξει άτομα, νοικοκυριά, εταιρίες, κράτη και Λαούς. Στους ενθουσιώδεις θιασώτες αυτής της «αξιοποίησης» του χρέους ανήκει και το ιερατείο της Παγκοσμιοποίησης
• Κατά την μετά Ζολώτα εποχή, οι τράπεζες έχουν αυτοκαταργήσει τον βασικό τους ρόλο του μοχλού στην οικονομική ανάπτυξη και έχουν επιδοθεί στην υστερία για υπερκέρδη, νόμιμα και παράνομα
• Με τις πολλαπλά παράνομες, καταχρηστικές και βάναυσα προσβλητικές συμπεριφορές των τραπεζών σε βάρος κάθε συναλλασσόμενου, οι τράπεζες έχουν παραβιάσει τους βασικούς όρους των αδειών λειτουργίας που τους έχει δώσει η Πολιτεία και, εάν εφαρμοζόταν ο νόμος, θα έπρεπε να είχαν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας όλων.
• Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί ένα από σκληρότερα ΚΑΡΤΕΛ του Δυτικού κόσμου, έχοντας συμπληρώσει 92 έτη όχι μόνο στον εναρμονισμό της λειτουργίας των αλλά και της παρανομίας των
Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ήδη αμετάκλητα «ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ» και τραπεζικά, και αναπτυξιακά, και κοινωνικά, και οικονομικά και ηθικά.
• Το Ελληνικό κράτος ήταν πάντα και εξακολουθεί να παραμένει πάντα θεατής (με μεγάλο βαθμό ηθελημένης μυωπίας) στην αθλιότητα των τραπεζών, είτε γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κάνει κάτι (λόγω χρόνιας διαπλοκής), είτε γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ (λόγω χρόνιας ανικανότητας), είτε γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ (λόγω χρόνιας πνευματικής άνοιας), είτε και, αθροιστικά, και τα τρία μαζί.
• Η εποπτεία που «ασκεί» η Τράπεζα της Ελλάδος πάνω στο τραπεζικό σύστημα είναι (ηθελημένα) ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Πρόσφατα οι τράπεζες έφθασαν στην χρεωκοπία ενώ η Τράπεζα της Ελλόδος τις …επόπτευε. Και χρειάστηκαν επανακεφαλαιοποιήσεις κατα κύματα με τα δανεικά που πήρε το Κράτος.
• Οι νομοθετικές ρυθμίσεις, όταν υπάρχουν για τραπεζικά προβλήματα όπως τα πανωτόκια, είναι πάντα καθ’ υπαγόρευση του ιερατείου του τραπεζικού καρτέλ το οποίο διακονεύει ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών, τυχόν δε Νόμοι και Υπουργικές Αποφάσεις εκδίδονται μόνο μετά προηγούμενη ρητή έγκριση του ίδιου καρτέλ
• Πέρα από την απύθμενη αθλιότητα την οποία πλουσιοπάροχα σερβίρουν όλους τους συναλλασσόμενους με αυτές, οι τράπεζες ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, με την ποινική έννοια του όρου, προκειμένου με δόλο, απληστία και κακοβουλία να προσπορίζονται σημαντικά ποσά πέραν των νομίμων με πλήθος μεθοδεύσεων, ως επί το πλείστον αδιαφανών. Ενδεικτικά, το νόμιμο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών σήμερα (Μάϊος 2016) είναι μόνο 5,25% ενώ οι τράπεζες χρεώνουν από 12 έως και 18%. Τα παράνομα αυτά έσοδα από τέτοιες κακουργηματικές πράξεις (τοκογλυφία), στη συνέχεια, χρησιμοποιούνε για διανομές μερισμάτων που συνιστούν ξέπλυμα του βρώμικου αυτού χρήματος
• Το ΕΙΧΕ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1999 στη προσπάθειά να επιβεβαιωθεί δικαστικά κάθε μία από τις παράνομες τραπεζικές μεθοδεύσεις, κύρια στις δανειακές συμβάσεις τόσο καταναλωτών όσο και επιχειρηματιών. Ήδη έχουν εκθοθεί περισσότερες από 2.000 δικαστικές αποφάσεις που χαρτογραφούν την τραπεζική παρανομία και αθλιότητα
• Για τις παρανομίες αυτές, το ΕΙΧΕ καταθέτει βαρύτατες μηνύσεις κατά τραπεζών και κάθε άλλου συνεργού και συνυπεύθυνου.
• Οι παρανομίες των τραπεζών θίγουν βάναυσα και την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα κάθε δανειακού πελάτη των με αποτέλεσμα αυτοί να θεμελιώνουν νόμιμο δικαίωμα για διεκδίκηση εύλογης αποζημίωσης για κάθε δανειακή σύμβαση (συμπεριλαμβανομένης και κάθε πιστωτικής κάρτας) που έχουν συνάψει με τράπεζες. Το ΕΙΧΕ και οι ειδικοί δικηγόροι συνεργάτες του, οργανώνουν αγωγές για τη διεκδίκηση τέτοιων αποζημιώσεων για την επιστροφή των κλεμένων μαζί με αποζημιώσεις για τις ηθικές βλάβες.
• Το γνωστό μοντέλο των παραδοσιακών τραπεζών των τελευταίων 90 ετών είναι πια ξεπερασμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές καταστάσεις και τις ανάγκες των συναλλασσομένων.

Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών είναι μία ακόμα επιβεβαίωση αυτής της πραγματικότητας. Έχει έλθει το τέλος εποχής για το μοντέλο των παραδοσιακών τραπεζών. Πιεστική διαγράφεται η ανάγκη μετάβασης σε σύγχρονα μοντέλα τραπεζών που δεν θα μας θυμίζουν το παρελθόν και την αθλιότητα την οποία γέμισαν τον κόσμο. Το ΕΙΧΕ έχει μελετήσει το θέμα και είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την καθιέρωση του νέου εξαιρετικά καινοτομικού τραπεζικού μοντέλου που έχει σχεδιάσει από μηδενική βάση, έχει αναπτύξει και έχει τελειοποιήσει.
dentrountitledΑπό τα παραπάνω, εύκολα προκύπτει ότι ο ρόλος του ΕΙΧΕ ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του χρέους, όπως το χρησιμοποιούν σήμερα οι τράπεζες με τραγικά αποτελέσματα που κάνουν τους εχθρούς του Ελληνικού Έθνους να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και ικανοποίηση, είναι και καθοριστικός και καταλυτικός. Αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού θα τελειώσει οριστικά και όλοι οι υπεύθυνοι εγκληματίες-εφιάλτες θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη και στην κατακραυγή της Ιστορίας. Και επειδή το Κράτος μας έχει ξεκουφάνει με την εκκωφαντική του σιωπή (αυτοί ασχολούνται με «business» με τους διάφορους Εφραίμ, ρασοφόρους και μή που στολίζουν το εθνικό δένδρο των σκανδάλων), τη δουλειά την κάνουμε εμείς, οι Πολίτες, που είμαστε -σε τελική ανάλυση- και τα Αφεντικά αυτού του Τόπου.

Παραδίδοντας τη χρήση της ιστοσελίδας αυτής σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, αισθανόμαστε ότι έχουμε επιτελέσει το βασικό χρέος μας. Και ήταν χρέος να προσφέρουμε τις εξειδικευμένες γνώσεις σε όλους τους Έλληνες που τις έχουν ανάγκη, όπως συνειδητά και υπεύθυνα επέλεξε ο Πρόεδρός μας. Οι γνώσεις αυτές εξασφαλίζουν σε κάθε συναλλασσόμενο με τράπεζες πλήρη κάλυψη σε κάθε ανάγκη του για ενημέρωση και εκπαίδευση στη χρήση Χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, οι περισσότερες από 2.000 δικαστικές αποφάσεις που έχει βγάλει το ΕΙΧΕ εναντίον τραπεζών (2016) εξασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία καθενός που δέχεται επίθεση με δικαστικές ενέργειες από τράπεζες.

LOAN SHARKS - 200 001
Καλούμε όλους να αξιοποιήσουν στο έπακρο την χρησιμότητα αυτού του δικτυακού τόπου και να τον συστήσουν και στους γνωστούς και φίλους τους. Όλοι οι Έλληνες και Έλληνίδες πρέπει να μάθουν ότι, η ελεεινή και με πολλές παθογένειες νοοτροπία των τραπεζικών καθώς και οι εναρμονισμένες παρανομίες τους συνιστούν
ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για το Έθνος και τον Λαό μας. Την αντιμετώπηση αυτών των κινδύνων, δεν θα εμπιστευτούμε κανένα, ούτε σε Μαυρογιαλούρους, ούτε αυτόκλητους και ανεπάγγελτους Σωτήρες, ούτε τα πολιτικά τζάκια. Το κεντρικό πρόβλημα στα προβλήματα της Χώρας είναι η χρόνια ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος. Πάγια δε απειλή κατά του Ελληνισμού είναι η Παγκοσμιοποίηση και ότι αυτή συνεπάγεται. Μέχρι αυτό να αρθεί στο ύψος των αναγκών των πολιτών, τα κρίσιμα προβλήματα, όπως είναι η αθλιότητα του τραπεζικού συστήματος, θα τα λύνουμε εμείς οι ίδιοι, μόνοι μας. Γιατί εμείς και μπορούμε, και ξέρουμε αλλά και θέλουμε να τα λύσουμε.