___________________________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από συνεχή και επιτυχή λειτουργία κατά τα τελευταία 20 χρόνια ενάντια στην τραπεζική παρανομία, ανακοινώσαμε ότι, από Οκτώβριο 2017, αρχίζουμε την προετοιμασία για συγκροτημένη κατάθεση αγωγών κατά τραπεζών για τα Μέλη μας που έκαναν ειδική αίτηση, για το «κούρεμα» των οφειλών τους σύμφωνα με τον νόμο (και όχι λόγω «τραπεζικής ή άλλης φιλανθρωπίας») και την διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης για ηθικές βλάβες από τις σε βάρος τους κακουργηματικές πράξεις των τραπεζών.

Με την ευτυχή αυτή εξέλιξη, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται πλέον στις αγωγές αυτές αλλά και στις ποινικές διώξεις των τραπεζιτών, όπως τους είχαμε προειδοποιήσει με το βαρύτατο εξώδικο κατηγορητήριο που του στείλαμε στις 17 Νοέμβρη 2015 και αυτοί δεν τόλμησαν να απαντήσουν μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτου, από 1η Οκτωβρίου 2017, δεν θα συνεχίσουμε στην Αθήνα να εγγράφουμε νέα Μέλη για την εφαρμογή του «ΠΑΚΕΤΟΥ ΝΕΜΕΣΙΣ 2» που αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματικό. Αντίθετα, το Γραφείο μας στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζει κανονικά τις εγγραφές νέων Μελών και μπορεί να υποστηρίξει καταναλωτές και από την νότια Ελλάδα (τηλ. 23210-23000 καθημερινά μόνο από 11-2 μμ.).

_________________________________________-

Μια συνδρομή στο ΕΙΧΕ προσφέρει σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα την δυνατότητα να προστατεύσει αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους σύμφωνα με audience1τη Χάρτα του ΟΗΕ και την κείμενη νομοθεσία και νομολογία για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να ενημερωθεί για τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του, πάντα σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες, εταιρίες Leasing, κλπ). Αυτό τον βοηθά να γίνει έξυπνος καταναλωτής και καλύτερος Πολίτης για το καλό του ίδιου αλλά και της κοινωνίας μας.

Το ΕΙΧΕ είναι όχι μόνο η παλαιότερη ένωση καταναλωτών (από το 1999) με απόλυτη εξειδίκευση στις τράπεζες και στην διαχρονική παρανομία τους αλλά και η μόνη που έχει σκοπό ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ του καρτέλ των τραπεζών και του τραπεζικού συστήματος, σε θεσμική βάση. Είναι επίσης το μόνο που, από τότε, έχει περάσει μεθοδικά όλα τα προβλήματα νομιμότητας των τραπεζών στα Δικαστήρια με αποτέλεσμα να έχουν παραγθεί περίπου 2.000 δικαστικές αποφάσεις, πάρα πολλές απο αυτές ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ, σε βάρος των τραπεζών που αποτελούν αναλυτική ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ της παρανομίας τους. Με την ολοκλήρωση του μοναδικού αυτού έργου του ΕΙΧΕ στο τέλος 2015, επιδώσαμε στις τράπεζες αυστηρότατη εξώδικη καταγγελία μαζί με προειδοποιήσεις σε σκληρές συνέπειες που φθάνουν μέχρι και σε ενέργειες προς την εποπτική των αρχή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για την ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των. Την εξώδικο αυτή καταγγελία μπορείτε να διαβάσετε στην ενότητα 5-1. Αντίθετα, κάθε άλλη ένωση καταναλωτών ή γραφεία συμβούλων (με ή χωρίς εισαγωτικά) καθώς και οι δικηγόροι όλης της Χώρας, ασχολούνται ή λένε ότι ασχολούνται με την προσωρινή ανακούφιση των θυμάτων των τραπεζών από την ολική κακοποίησή τους από την τραπεζική παρανομία. Το ΕΙΧΕ είναι το μόνο, από το 1999, εργάζεται μεθοδικά και με βάση ειδικές τραπεζικές γνώσεις που τα ηγετικά του στελέχη έχουν αποκτήσει μετά από πολυετείς πετυχημένες θητείες ΜΕΣΑ σε τράπεζες, με μοναδικό στόχο να μπεί ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στην τραπεζική παρανομία και να επανέλθει η λειτουργία των τραπεζών ΜΕΣΑ στα πλαίσια της νομιμότητα και των υποχρεώσεων τους σαν πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν με τα χρήματα και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού. Και επειδή αυτό αρνούνται πεισματικά (καθ΄υπόδειξη του ανθελληνικού καρτέλ τους) να το κάνουν, θα τους υποχρεώσουμε εμείς, οι υπεύθυνοι Πολίτες αυτής της Χώρας.

Το Μέλος του ΕΙΧΕ, ο καταναλωτής-οικογενειάρχης, έχει άμεση πρόσβαση στην υψηλού βαθμού χρησιμότητα που του προσφέρει η εκτός συναγωνισμού ΠΛΕΟΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ένωση προστασίας καταναλωτών από τράπεζες από το 1999 που πλαισιώνεται από μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων δικηγόρων που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα (2016) περισσότερες από 2.000 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τραπεζών. Το Μέλος του ΕΙΧΕ έχει:
1) πλούσια ενημέρωση
2) συγκροτημένη και έγκυρη εκπαίδευση και καθοδήγηση
3) έξυπνη και αξιοπρεπή τοποθέτηση απέναντι στις τράπεζες
4) το ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ 2 που υπερέχει ασύγκριτα του αναποτελεσματικού Νόμου Κατσέλη

5) αποτελεσματική νομική προστασία και
6) διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων

Έχοντας αυτές τις γνώσεις, ο έξυπνος καταναλωτής που είναι καλά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος, μπορεί να αποφεύγει παγίδες και γκάφες και να καλύπτει χωρίς προβλήματα τις ανάγκες που έχει για χρήση τέτοιων προϊόντων και υπηρεσιών που είναι και πολύπλοκες, δυσνόητες και συχνά επικίνδυνες. 

Η στήριξη του ΕΙΧΕ παρέχεται ΜΟΝΟ σε καταναλωτές – νοικοκυριά. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και κάθε άλλος που ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ περιοριστικά στην κατηγορία των καταναλωτών, ΔΕΝ μπορεί να γίνει μέλος του ΕΙΧΕ. Ο λόγος γι’ αυτή την πολιτική μας είναι απλός και σαφής. ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες έννοιες, όπως προστασία του ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ, του ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ, του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, του ΒΙΟΤΕΧΝΗ και του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. Όλοι τους έχουν εξ’ ορισμού την οργάνωση, τις γνώσεις και τους ειδικούς συνεργάτες για να προστατεύονται από την παραπλάνηση και την εκμετάλλευση των προμηθευτών τους. Για τον λόγο αυτό, ΔΕΝ εμπίπτουν και στον ορισμό του καταναλωτή, σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών. 

efficientΟ Πρόεδρος και τα επιστημονικά στελέχη του ΕΙΧΕ αθροιστικά ξεπερνούν συνολικό χρόνο θητείας ΜΕΣΑ σε τράπεζες τριών (3) Ν αιώνων!! Η γνώση αυτή όχι μόνο σε τραπεζικά θέματα αλλά της ψυχολογίας των τραπεζιτών και των στελεχών τους, μας επιτρέπει με μεγάλη άνεση να τους αντιμετωπίζουμε μετωπικά για οποιοδήποτε θέμα τραπεζικό, νομικό, δεοντολογικό ή διαδικαστικό. Έτσι εξασφαλίζεται η αποκατάσταση και η διατήρηση των ισορροπιών των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων και των δύο πλευρών, δηλαδή των τραπεζών και των πελατών τους. Ο πάγιες αυτές ισορροπίες είναι το ζητούμενο, αυτό που λείπει στην Ελλάδα. Η διεκδίκηση και η εξασφάλισή των απαιτεί αγώνα, προσπάθειες και πίεση με μοχλό την άριστη γνώση.

Ακριβώς αυτή τη καλή οργάνωση των συναλλασσομένων με τράπεζες καθώς και την άριστη γνώση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή των, σας προσφέρει το ΕΙΧΕ. Γιατί μόνο με αγώνα θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε κάποτε ένα τραπεζικό σύστημα που θα σέβεται και θα υπηρετεί τον Πολίτη μέσα στα πλαίσια της καλής πίστης, της ευπρέπειας, της λογικής, της νομοθεσίας, των χρηστών ηθών αλλά και των αναγκών της οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας που απαιτεί από τις τράπεζες να λειτουργούν σαν μοχλός κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας για το καλό αυτού του τόπου και του Λαού του.

Όμως, διευκρινίζουμε ότι το κύριο πλεονέκτημα αλλά και ο βασικός λόγος για τον οποίο να είναι σκόπιμο να γίνει κανείς μέλος του ΕΙΧΕ είναι ένας, σαφής αλλά διπλός:
«Να ενημερωθεί για τις αδικοπραξίες που έχουν γίνει σε βάρος του, να εξασφαλίσει την αποτελεσματική δικονομική του άμυνα από δικαστικές επιθέσεις τραπεζών (με διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων του) ΚΑΙ να δώσει στις τράπεζες το καλό μάθημα που τους αρμόζει για όσα άθλια, παράνομα και προσβλητικά έχουν κάνει, διεκδικώντας δικαστικές αποζημιώσεις».
Δηλαδή, να εφαρμοσθεί και για τις τράπεζες το δόγμα του δικαίου ότι «Όποιος προκαλεί ζημιά και όποιος προσβάλλει, οφείλει αποζημιώσεις». Και εμείς θέλουμε να είμαστε συγκροτημένοι πολίτες, που ξέρουμε το δικαιώματά μας, απαιτούμε τον απόλυτο σεβασμό τόσο σ’ εμάς όσο και στην Κοινωνία Δικαίου που θέλουμε να έχουμε και επιβάλλουμε στο ακαίραιο τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους κυρώσεις σε όποιον τολμήσει να παρανομήσει.  

Διευκρινίζουμε επίσης ότι, η έννοια του Μέλους του ΕΙΧΕ έχει καθιερωθεί για δύο ειδικούς λόγους:
1) για να ενταχθούν οι συνεργασίες μας μέσα στα αυστηρία πλαίσια των Γενικών Όρων Πρόσβασης και Χρήσης του Δικτυακού μας Τόπου (ώστε τα δικαιώματα καθενός να είναι σαφή και προσδιορισμένα για τις δύο πλευρές, χωρίς να αφίενται σε οποιουσδήποτε αυτοσχεδιασμούς, παραλογισμούς και τυχόν ανεξέλεγκτες απαιτήσεις καθενός, όπως τις ορίζει μενομερώς αυτός) και να δεσμεύεται το μέλος στη τήρησή των επί ποινή διαγραφής
2) να μπορεί το ΕΙΧΕ να γνωρίζει ακριβώς τι υποχρεώσεις αναλαμβάνει σχετικά με τα Πακέτα που προσφέρει σε συνεργασία με τους ειδικούς συνεργάτες του δικηγόρους

364790486_1c797a68e1_tΓια όλους αυτούς τους λόγους, μια συνδρομή στον Δικτυακό τόπο του ΕΙΧΕ αποτελεί ουσιαστικά μια σοβαρή επένδυση κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας στην γνώση που απαιτείται για να εξασφαλίσουν τον σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης αξίας, ελευθερίας και αξιοπρεπείας των καθώς και την περιουσία των, μαζί με τα συμφέροντα της Εθνικής Οικονομίας, όπως ρητά ορίζει και το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, το Σύνταγμα ορίζει ότι :
«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (άρθρο 1, παρ. 3).
Επίσης, ότι «Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας» (άρθρο 106, παρ. 2).
Τέλος, ορίζεται ότι «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (άρθρο 120, παρ. 1), όπως επίσης και ότι «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία» (άρθρο 120, παρ.4).

TIFLI DIKAIOSYNHΤην κατάλυση αυτής της νομιμότητας επιχείρησε, πέτυχε και εδραίωσε το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 92 χρόνια. Κατά το Σύνταγμα, είναι όχι μόνο δικαίωμα όλων μας να επιδιώξουμε και να πετύχουμε την επαναφορά των τραπεζών στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και ρητή συνταγματική υποχρέωσή μας. Αυτή ακριβώς η επαναφορά του τραπεζικού συστήματος στη νομιμότητα αποτελεί τον κεντρικό άξονα του αγώνα στον οποίο πρωτοστατεί το ΕΙΧΕ, ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα Μέλη μας. Δηλαδή, και Εσείς που σας ανήκει μια θέση σ’ αυτόν τον Εθνικό αγώνα. Για να απαλλαγούμε από τραπεζοκαρχαρίες, τους τοκογλύφους και τους εφιάλτες.

Η συνδρομή στο ΕΙΧΕ και η ετήσια ανανέωσή της εξασφαλίζει στους ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ:

Α) Δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΙΧΕ για την ειδική ενημέρωση και εκπαίδευση που ΜΟΝΟ αυτό προσφέρει με επιτυχία από το έτος 2000 λόγω κορυφαίων ειδικών τραπεζικών γνώσεων καθώς επίσης και νομικών γνώσεων, μέσω των εκπαιδευμένων από εμάς μόνιμων συνεργατών μας δικηγόρων σε όλη σχεδόν τη Χώρα

Β) Δικαίωμα χρήσης του «ΠΑΚΕΤΟΥ ΝΕΜΕΣΙΣ»  (για την αξιοπρεπή αντιπαράθεση με τις τράπεζες, διακοπή των καταβολών για όλα τα προϊόντα εκτός στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων) και για κατάθεση αγωγών (για όσα προϊόντα επιθυμεί με την προϋπόθεση ότι διαθέτει πλήρη στοιχεία διαφάνειας, δηλαδή σύμβαση και πλήρη σειρά αναλυτικών λογαριασμών) για διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων από τράπεζες και άλλους υπαίτιους.

Όλη η στήριξη που παρέχει το ΕΙΧΕ παρέχεται σύμφωνα με τους ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ που είναι καταγεγραμμένοι σε ειδικό έντυπο το οποίο καλείται να υπογράψει κάθε νέο μέλος.

Συμπερασματικά και όπως διαπίστωσαν όλοι όσοι ζήτησαν την ειδική στήριξή μας από το έτος 2000, διαπίστωσαν ότι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους όχι μόνο αξίζει αλλά επιβάλλεται να συνεργαστεί μαζί μας είναι ότι το ΕΙΧΕ :

1. Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φορέας προστασίας δανειοληπτών που γνωρίζει τις τράπεζες ΑΠΟ ΜΕΣΑ λόγω της πολυετούς ευδόκιμης θητείας σε ανώτατες θέσεις των ιδρυτικών στελεχών μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο

2. Το ΕΙΧΕ δημιουργήθηκε με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να βάλει τέρμα στην τραπεζική παρανομία και αυτό, σε μη κερδοσκοπική βάση. Αντίθετα, ΟΛΟΙ οι άλλοι φορείς, πέραν του ότι είναι απόλυτα αναποτελεσματικοί λόγω πολαπλής άγνοιας, ασκούν ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ είτε απροκάλυπτα είτε συγκεκαλυμμένα.

3. Από το 1999 μέχρι σήμερα, το ΕΙΧΕ μπορεί να επιδείξει υπερήφανα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ εναντίον της τραπεζικής παρανομίας.
Ενδεικτικές είναι :

–  οι περίπου 2000 δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για τα μέλη μας που έχουν διακόψει πληρωμής παράνομων οφειλών ενώ έχουν κερδίσει την ψυχική ηρεμία τους και πλέον δεν φοβούνται, – το εξώδικο της 17 Νοέμβρη 2016 προς τους «τραπεζίτες» και το Κράτος (βλ. ενότητα 4-6) και την νέα επίθεση με αγωγές για αποζημιώσεις και
– οι οργανωμένες αγωγές για αποζημιώσεις των μελών μας που ήδη άρχισαν. ‘Ολοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων και των περισσοτέρων δικηγόρων, ψάχνονται και προσπαθούν να κλέψουν κανένα λόγο ανακοπής από τα δικόγραφά μας και καμία ιδέα πως κλέβουν οι τράπεζες για να βγάλουν κάποιο μεροκάματο. Οι ίδιοι έχουν και αυτοί πιστωτικές κάρτες με τις οποίες τους κλέβουν οι τράπεζες αλλά κανένας δεν πήγε ποτέ σε τράπεζα να προβάλλει αντιρρήσεις και ενστάσεις το κλέψιμο που γίνεται σε βάρος του.

4. Εμείς στο ΕΙΧΕ είμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ που κηρύξαμε τον λεγόμενο ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ και αντισυνταγματικό, αναποτελεσματικό και ψηφοθηρικό  ΠΡΙΝ την ψήφισή του (το 2010). Τα ανύπαρκτα αποτελέσματα μέχρι σήμερα (2016) μας επιβεβαιώνουν ΑΠΟΛΥΤΑ ότι, κάποια ανακούφηση είδαν με το σταγονόμετρο ένας (1) στους πεντακόσιους (500) που έκαναν αίτηση και αυτό, εφόσον δεν έχουν καμία περιουσία (ούτε ποδήλατο…). Οι κερδισμένοι είναι οι λεγόμενοι «ΚΑΤΣΕΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ» που κάνουν δίκες με αντικείμενο της απαιτήσεις των τραπεζών σε βάρος των καταναλωτών που είναι πανηγυρικά ….ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έχουν ΟΡΚΙΣΤΕΙ να υπηρετούν: Υπηρετούν την τραπεζική τοκογλυφία αντί της αλήθειας και του δικαίου που επιβάλει ο όρκος τους που έσπευσαν να ξεχάσουν για μια χούφτα Ευρώ… Εάν υπήρχε τσίπα, θα έπρεπε, σύσωμος ο δικηγορικός κόσμος, να αρνηθεί να υπηρετήσει τους τοκογλύφους, έστω και εάν αυτοί έφτιαξαν νόμο που έχει τεράστια μυωπία στην τοκογλυφία

5. Το ΕΙΧΕ είναι ο πρωτοπόρος φορέας που όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων και των δικηγόρων, προσπαθούν να αντιγράψουν αλλά και συχνά και να κακολογήσουν λόγω εύλογου ΦΘΟΝΟΥ (αλά Ελληνικά) ενώ το ΕΙΧΕ είναι αυτό που έχει έμεσα φροντίσει το ιερατείο του τραπεζικού καρτέλ να αποκλείσει από τα ΜΜΕ για να μην μάθει ο κόσμος την τεχνοκρατική αλήθεια που τους καίει

6. Το ΕΙΧΕ είναι ο μόνος φορέας που τολμά να μηνύσει τράπεζες και τραπεζίτες για μεγάλο πακέτο κακουργηματικών πράξεων, να καταθέτει αγωγές εναντίον όλων αυτών αλλά και να τολμά να θέτει θέματα λειτουργίας καρτέλ ηλικίας 90 νετών καθώς και ΑΝΑΚΛΗΣΗ των αδειών λειτουργίας όλων των τραπεζών επειδή λειτουργούν ΕΞΩ από τα όρια και της νομιμότητας και της ηθικής, με τις εθνικά πολύτιμες αποταμιεύσεις του Ελληνικού Λαού.

Στην ξεκάθαρη αυτή τολμηρή πορεία του ΕΙΧΕ όλοι οι άλλοι είναι απλοί θεατές ενώ οι πανταχού παρόντες ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ που υπηρετούν την υποτέλεια του Ελληνισμού, προσπαθούν με πλεόνασμα ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ να μας παρενοχλήσουν και να μας μειώσουν. Ξεχνούν, όμως, ότι το φώς και η αλήθεια δεν χωρούν κάτω από το σκοτάδι και το ψεύδος.


 

 

.