ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Επειδή είμαστε ο ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΟΣ (από το 1999) και ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (εκτός συναγωνισμού) ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ φορέας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ προστασίας καταναλωτών από τράπεζες, με πολύτιμες γνώσεις που αποκτήσαμε ΜΕΣΑ σε αυτές, θεωρούμε ότι η ποιότητα και η ποσότητα της αναλυτικής πληροφόρησης που προσφέρουμε μέσω του παρόντος Δικτυακού Τόπου, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΑΡΚΗΣ για την ενημέρωση κάθε νέου ενδιαφερόμενου ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ για την τραπεζική παρανομία, για τους τρόπους προστασίας του και για το ότι αποτελούμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ επιλογή του στην Ελλάδα. Την πληροφόρηση αυτή θα πρέπει ο καθένας να διαθέσει χρόνο και να κάνει μια στοιχειώδη προσπάθεια να καταλάβει.

sale_dayΓια τον λόγο αυτό, ΔΕΝ κάνουμε ατομικές συναντήσεις και ενημερώσεις για να επαναλάβουμε όσα περιλαμβάνει ο Δικτυακός μας Τόπος που ορισμένα άτομα είτε δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν είτε διάβασαν και δεν κατάλαβαν. Τέτοια άτομα ΔΕΝ ανήκουν στο τυπικό προφίλ των καταναλωτών που δεχόμαστε να γίνουν μέλη του ΕΙΧΕ, λόγος για τον οποίο και ΔΕΝ ικανοποιούμε αιτήματα του τύπου «δώστε μας ένα ραντεβού να περάσουμε να μας ενημερώσετε». Το ίδιο ισχύει και για άτομα που, για τους δικούς τους (περίεργους) λόγους, περιφέρονται στα διάφορα «γραφεία προστασίας καταναλωτών» (κύρια απατεώνων –  αετονύχηδων, άσχετων με το θέμα, που είναι κύρια ΤΡΑΠΕΖΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ή/και ψάχνουν δωρεάν συμβουλές από διάφορες ερασιτεχνικές ιστοσελίδες (της συμφοράς) καθώς και επισκέπτονται γραφεία δικηγόρων που είτε τους συνιστούν να πάνε να κάνουν ρύθμιση (των τοκογλυφικών απαιτήσεων των τραπεζών σε βάρος τους), είτε διακονεύουν επαγγελματικά τον Νόμο Κατσέλη (που έχει σχεδιαστεί ουσιαστικά από τους τραπεζίτες), με όποιες προβληματικές καταστάσεις αυτός συνεπάγεται για τα πραγματικά συμφέροντα των καταναλωτών.    

Η σωτηρία του κάθε καταναλωτή –και μάλιστα με τον τρόπο που θέλει αυτός- ΔΕΝ αποτελεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ. Οι γνώσεις και το έργο που προσφέρουμε, και μάλιστα -με δική μας επιλογή- σε ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΒΑΣΗ, είναι για μας μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ που υπόκειται σε κάποια όρια της λογικής και του εφικτού και προσφέρεται ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ – ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ- ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥΣ. Για τον λόγο αυτό, κάθε παροχή μας γίνεται με τους ΟΡΟΥΣ, τους ΤΡΟΠΟΥΣ και τις ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ που κρίνουμε ΕΜΕΙΣ λογικό και εφικτό. Λειτουργούμε μόνιμα με ισχνούς πόρους και σε συνθήκες ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΖΩΝΗΣ που δεν αφήνουν περιθώρια πολυτελών επιλογών. Συνακόλουθα, στο ΕΙΧΕ γίνονται μέλη ΜΟΝΟ όσοι διαθέτουν επίπεδο αντίληψης που τους επιτρέπει να καταλάβουν το συμφέρον τους και να ωφεληθούν από τη μοναδική πείρα μας, με πνεύμα καλής συνεργασίας και με σεβασμό στην προσπάθεια, στο έργο και τις επιτυχίες μας καθώς και ατομικά στους επιστημονικούς συνεργάτες μας, οικονομολόγους και εξειδικευμένους δικηγόρους. Τα επιθυμητά κυρίαρχα στοιχεία των νέων Μελών, είναι πάντα και ΜΟΝΟ ΑΜΙΓΩΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ και σε καμία περίπτωση ΠΟΣΟΤΙΚΑ.    

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 

agreement-2Οι γενικοί όροι με βάση τους οποίους το ΕΙΧΕ προσφέρει στήριξη στα Μέλη του περιγράφονται σε ειδικό έντυπο το οποίο καλούνται να διαβάσουν και να αποδεχθούν τα νέα Μέλη, ΜΕΤΑ την έγκριση της γραπτής αίτησης εγγραφής. Οι όροι αυτοί προδιαγράφουν αναλυτικά τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και δικαιώματα του ΕΙΧΕ και κάθε Μέλους.

ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ EIXE

Το EIXE στην Ελλάδα είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουμε να καλύπτουμε ΜΟΝΟ τα λειτουργικά μας έξοδα και ΔΕΝ υπάρχει επιδίωξη ΚΕΡΔΟΥΣ. Κανένας από τα ηγετικά στελέχη μας ΔΕΝ έχει μισθό ή άλλες απολαβές για τις υπηρεσίες τους οι οποίες παρέχονται αποκλειστικά σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση. Αυτή είναι μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή μας. Το ΕΙΧΕ δημιουργήθηκε για να πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη της τραπεζικής παρανομίας, κάτι που θεωρήσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε σαν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΧΡΕΟΣ κάθε συνειδητού Πολίτη ) και όχι για να πλουτίσει η ηγετική ομάδα των στελεχών μας. Αυτό συχνά ξενίζει πολλούς αλλά  εμάς ΔΕΝ μας αφορά η άποψή τους γιατί εκείνο που μας αφορά είναι η δική μας αντίληψη περί κοινωνίας ανθρώπων (και όχι αρπακτικών ζώων) και περί χρέους κάθε Έλληνα Πολίτη.  

Όλες οι υπηρεσίες του ΕΙΧΕ προς τα Μέλη μας, δηλαδή η:

  • ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,
  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ,
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ,
  • ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

παρέχονται έναντι ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ που προκαταβάλλεται ενώ τα έξοδα δικαστικών ενεργειών χρεώνονται από τους συνεργάτες μας δικηγόρους στο κόστος. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ χορηγείται «ΠΙΣΤΩΣΗ» ούτε δεχόμαστε ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.
Το ότι υπάρχει σήμερα το EIXE, που ξεκίνησε τη δράση του το έτος 2000, ΟΡΘΙΟ και ΔΥΝΑΤΟ (ενώ η τράπεζες κλείνουν η μία μετά την άλλη), οφείλεται και στο γεγονός ότι πολύς κόσμος αναγνώρισε την ανάγκη της συνέπειας στις ετήσιες ανανεώσεις των συνδρομών. ΔΥΣΤΡΟΠΙΕΣ στις πληρωμές συνδρομών και ανανεώσεών των συνιστούν ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ στη συνέχεια της λειτουργίας μας, ειδικά δε από ανθρώπους που έχουμε αποτελεσματικά καθοδηγήσει να σταματήσουν αξιοπρεπώς τις πληρωμές στις τράπεζες έναντι τοκογλυφικών απαιτήσεων.

Το ποσό της συνδρομής σας γνωστοποιείται κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησής σας για εγγραφή διότι έχουμε ειδικά χαμηλές συνδρομές για την ακριτική Ελλάδα.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

Μετά από 17 χρόνια συνεχούς λειτουργίας (από το 1999), το ΕΙΧΕ θεωρεί ότι ολοκληρώθηκε το έργο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας, δηλαδή την ανάδειξη, την τεκμηρίωση, απόδειξη και οριστική εξάλειψη των παρανομιών των τραπεζών ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΒΑΣΗ, δηλαδή για το σύνολο των θυμάτων τους στην Ελλάδα. Επιστέγασμα αυτής της επιτυχούς διαδρομής ήταν την βαρύτατη εξώδικη διαμαρτυρία μας προς τους Προέδρους όλων των τραπεζών με ημερομηνία 17 Νοέμβρη 2015 (το κείμενο παρατίθεται ολόκληρο στην ενότητα 5-1). Με αυτόν τον μοναδικό και ειδικό στόχο, στόχος της λειτουργίας του ΕΙΧΕ σε ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΔΕΝ ασκούμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ούτε επιλέξαμε ποτέ να κάνουμε ΕΜΠΟΡΙΟ με τις ειδικές τραπεζικές γνώσεις μας. Αντίθετα, τις θέσαμε στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Για την πρωτοποριακή δημιουργία νομολογίας που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφισβήτησης τις εγκληματικές συμπεριφορές των τραπεζών, συγκροτήσαμε ένα μικρό αριθμό μελών και χειριστήκαμε υποθέσεις σε πιλοτική βάση. Η πρώτη φάση της προσπάθειάς μας αυτής ΤΕΛΕΙΩΣΕ στο τέλος 2015. με την συμπλήρωση 2.000 δικαστικών αποφάσεων που εκδώσαμε κατα των τραπεζών και που καλύπτουν το σύνολο των αδικοπραξιών τους σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Κάναμε ότι χρειαζόταν ώστε να υποχρεωθεούν οι τράπεζες να εγκαταλείψουν τις παράνομες μεθοδεύσεις τους. Το δίλημμα στο οποίο τους οδηγήσαμε είναι σαφές:


«Εάν δεν εγκαταλείψετε τις εναρμονισμένες πρακτικές κακουργηματικών παρανομιών, θα χάσετε τις άδειες λειτουργίας σας, σε κάθε δε περίπτωση, θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε εύλογες χρηματικές αποζημιώσεις στους δανειολήπτες – θύματά σας ενώ θα αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες των ηγετικών στελεχών σας»


Παράλληλα, υποβάλλαμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ προτάσεις στην Κυβέρνηση, απο την οποία εξαρτάται η ολοκλήρωση της οριστικής λύσης του προβλήματος επειδή αυτή είναι και πολιτική και νομοθετική. Και τούτο, επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος «Η Πολιτεία υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων«. Μένει πλέον το έργο της κατάθεσης αγωγών για λογαριασμό των μελών μας κατά τραπεζών και τραπεζιτών καθώς και η αναζήτηση των ποινικών ευθυνών όλων αυτών για τα κακουργήματα που έχουν διαπράξει. Εφεξής, το έργο αυτό έχει για όλους εμάς στο ΕΙΧΕ έχει την απόλυτη προτεραιότητα και τα παλαιά μέλη μας που περιμένουν τις ανωγές είνα πάρα πολλά.

Ωστόσο, επειδή ΔΕΝ πιθανολογούμε ότι το ΚΑΡΤΕΛ των τραπεζών θα αποφασίσει να αυτοπεριefficiency_testοριστεί στα αυστηρά όρια της νομιμότητας και επειδή υπάρχει πολύς κόσμος που τώρα μαθαίνει την ύπαρξη του EIXE, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε σημαντική ΕΠΕΚΤΑΣΗ των δραστηριοτήτων μας σε πολύ μεγάλη κλίμακα πανελλήνια. Για τον σκοπό αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αναδιοργάνωση με την προσθήκη νέων συνεργατών, οικονομολόγων και δικηγόρων. Έτσι, είμαστε έτοιμοι για την να συνεχίσουμε τις εγγραφές μεγάλου αριθμού νέων μελών.  

Οι εγγραφές, όμως, θα γίνονται ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, κύρια με βάση γεωγραφικά κριτήρια αλλά και με βάση την διάθεση και την αντικειμενική δυνατότηταagreement κάθε υποψήφιου μέλουν να συνεργαστεί αρμονικά και έξυπνα μαζί μας για την διασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Σύμφωνα με την πείρα μας από το έτος 2000, άτομα που ΔΕΝ είναι διαταθειμένα να ακολουθήσουν τις οδηγίες μας αλλά, με διαρκή δυστροπία και εγωισμό, να θέλουν να επιβάλλουν την δική τους άποψη (που βασίζεται στην παντελή ΑΓΝΟΙΑ) θέτουν εαυτόν εκτός ΕΙΧΕ. Εδώ έρχεται μόνο αυτός που γνωρίζει τι δεν γνωρίζει και αναγνωρίζει ότι, για την επίλυση των τραπεζικών προβλημάτων του, χρειάζεται η καθοδήγηση από ειδικούς, με άρτιες τεχνοκρατικές γνώσεις και μεγάλη πείρα και στα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα αλλά και στα νομικά και νομολογιακά. Και χωρίς καμία διάθεση οικονομικής εκμετάλλευσης, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα. Το ξαναλέμε για να το εμπεδώσουν κάποιοι που ίσως έχουν δυσκολία, ο Πρόεδρος και η ηγετική ομάδα μας παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες ενώ θα μπορούσαν να έχουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

EIXE - SELIDA - 1 NTOSIE 001

Οποιαδήποτε νέα αίτηση υποβληθεί μετά την 1-1-2016 υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση απο πλευράς μας, κατά την κρίση μας και σύμφωνα με τα κριτήριά μας. Οποιαδήποτε αίτηση εγγραφής νέου μέλους, υποβάλλεται με την ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΣΗ και ΟΡΟΥΣ και γίνεται ΜΟΝΟ  με τη χρήση του παρακάτω ηλεκτρονικού εντύπου.

ΕΝΤΥΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ