Οι τηλεφωνικές επιθέσεις δικηγορικών γραφείων για καθυστερημένες οφειλές κύρια καταναλωτών προς τράπεζες αποτελούν πλέον μια πρόσθετη μάστιγα για τους δανειολήπτες που παράγουν κορυφαία επίπεδα άγχους, φόβου, αίσθησης απειλής και ευτελισμού για κάθε οφειλέτη. Όλα αυτά ισοδυναμούν με επιβολή καθεστώτος ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του πολίτη που προσφέρεται απλόχερα προς όλους σε εποχή οικονομική κρίσης. Την μόνιμη αυτή αθλιότητα έχουν πληρώσει και εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ ακριβά με την ψυχοσωματική υγεία τους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Έλληνες και Ελληνίδες. Υπάρχει και καταγεγραμμένος ΘΑΝΑΤΟΣ 35χρονου επιστήμονα από έμφραγμα που υπέστη αμέσως μετά από τηλεφωνικό διαπληκτισμό για οφειλή σε τράπεζα.   Η βρώμικη δουλειά αυτή που έκαναν παλαιά οι εισπρακτικές εταιρείες έχει μεταφερθεί στα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών. Τα 30-40 γραφεία που υπήρχαν κάποτε όταν ξεκίνησε ο «ευγενής» αυτός θεσμός και στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί σε περίπου 10. Η καταστροφή για τον κλάδο ήρθε όταν, μετά από βροχή καταγγελιών από δανειολήπτες για ασφυκτικές πιέσεις, ανεπίτρεπτη φρασεολογία και απειλές, το Κράτος νομοθέτησε την υποχρέωση των εταιριών αυτών να τηρούν για ένα χρόνο αρχεία μαγνητοφωνημένων συνομιλιών με δανειολήπτες καθώς και το δικαίωμα καθενός να ζητήσει και να πάρει αντίγραφα των αρχείων αυτών.

Το έργο συνεχίζουν τώρα τα γραφεία των τραπεζοδικηγόρων που έχουν ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ από την υποχρέωση αυτή. Κατά μία περίεργη συγκυρία, στη Χώρα αυτή η νομοθεσία για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις τράπεζες, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, είναι καίρια φιλοτραπεζική. Οι δεκαετίες περνούν αλλά το δόγμα φαίνεται ότι παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ: «Tα συμφέροντα του Έθνους και του Λαού ταυτίζονται με εκείνα των τραπεζών!!».  Τα πράγματα, όμως, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!  Για την ακρίβεια, η αλήθεια είναι ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ με το παραπάνω δόγμα των τραπεζιτών.

Η αλήθεια για την νομιμότητα των απαιτήσεων των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ από το ΕΙΧΕ και επιβεβαιώθηκε με περισσότερες από 2.000 δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε βάρος των τραπεζών από το 2000 μέχρι σήμερα (2016). Το δομημένο ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ 2 (για καταναλωτές) περιλαμβάνει εξαιρετικά αποτελεσματικούς τρόπους, όχι μόνο για την άμεση ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ των τοξικών παρενοχλήσεων οφειλετών από τα γραφεία των τραπεζοδικηγόρων αλλά και για δραστική αντεπίθεση.

Το ΕΙΧΕ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φορέας προστασίας καταναλωτών από τράπεζες που έχει επαρκέστατες γνώσεις για την λειτουργία (και την παρανομία) των τραπεζών στην Ελλάδα που απέκτησαν ο Πρόεδρος και τα στελέχη μας ΜΕΣΑ στις τράπεζες μετά από μακροχρόνιες και εξαιρετικά πετυχημένες θητείες σε κορυφαίες θέσεις. Εξάλλου, το EIXE είναι η μοναδική και η παλαιότερη οργάνωση με απόλυτη εξειδίκευση στον θεσμικό αγώνα κατά της τραπεζικής παρανομίας (από το 1999). Χάρις σε αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες, είμαστε σε θέση με πολλαπλούς και εξαιρετικά αποτελεσματικούς τρόπους να στηρίξουμε τα μέλη μας να εξουδετερώσουν πλήρως και αυτή την μορφή της τραπεζικής αθλιότητας και παρανομίας. Τους τρόπους πως επιτυγχάνεται αυτό ΔΕΝ θα αναλύσουμε εδώ γιατί η ιστοσελίδα μας είναι ο κορυφαίος στόχος για να κλέψουν γνώσεις και ιδέες οι νεόκοπες στρατιές των άσχετων και αετονύχηδων «σωτήρων» των δανειοληπτών που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια (τώρα που μειώθηκαν οι συντάξεις και χρειάζονται πρόσθετα εισοδήματα) που μόνιμα μας «τιμούν»  με την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην επιλογή τους για κλοπή τεχνογνωσίας κατά κύματα.

Η υπερχρέωση μιας οικογένειας ή ενός ατόμου δεν παράγει μόνο προβλήματα οικονομικού τύπου άλλα έχει και βαρύτατο αντίκτυπο στην ψυχοσωματική κατάσταση όλων που βρίσκονται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες βασανιστικών  ψυχοσωματικών συνδρόμων, αφόρητης ψυχικής καταπίεσης και εξουθένωσης καθώς και πολλές παράγωγες παθογένειες. Αυτές οι καταστάσεις σωρεύουν ένα τεράστιο ανθρώπινο κόστος που δεν μετράται με χρήματα αλλά με άγχη, ανασφάλειες, αϋπνίες, βαριές καταθλίψεις, φοβικά σύνδρομα, επιθετικές συμπεριφορές  και άλλες ψυχικές διαταραχές, ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας, που κυριολεκτικά σακατεύουν τη ανθρώπινη ζωή και ότι όμορφο αυτή έχει να προσφέρει.  Η ζωή του ατόμου, πλέον, καταλήγει να στηρίζεται στα ψυχοφάρμακα και τα υπνωτικά. Και όλα αυτά που είναι εντελώς ξένα με τους Έλληνες και τη ζωή στην Ελλάδα, την διαχρονική παγκόσμια μητρόπολη του φωτός και της αισιοδοξίας, εξ’ αιτίας των τραπεζιτών και του καρτέλ τους που λειτουργεί παράγοντας αθλιότητα για τον Ελληνικό Λαό από το 1928. Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να καταστρέφουν ανθρώπους για το χρήμα. Είναι αυτοί που κάνουν εντελώς το αντίθετο από ότι μας δίδαξε ο σοφός Πρωταγόρας με το αξεπέραστο «Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος». Και αυτοί εφαρμόζουν το κανιβαλιστικό «Πάντων Ανθρώπων Μέτρον Χρήμα». Με συνέπειες για τα θύματα που είναι τραγικές και καταστροφικές: 

  • ψυχική καταβαράθρωση
  • ηθικός και κοινωνικός ευτελισμός
  • ολική ακύρωση και απαξία του ατόμου

 Η υπερχρέωση και το άγχος που προκαλεί στον άνθρωπο και στην οικογένεια οδηγεί σε μια σειρά πολύ σοβαρών προβλημάτων. Εμείς τα έχουμε δει στην πράξη, με τις επαφές μας με πολλές χιλιάδες κόσμου που μας ζήτησαν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν φαινομενικά αξεπέραστα προβλήματα με τράπεζες.

Είδαμε ανθρώπους σαστισμένους, φοβισμένους, σε πλήρη σύγχυση, συνήθως σε βαθειά κατάθλιψη, να παίρνουν ψυχοφάρμακα και υπνωτικά, να έχουν παραλύσει και να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Ανθρώπους από όλες τις κλίμακες της μόρφωσης, από όλα τα εισοδηματικά επίπεδα και όλες τις περιοχές της Χώρας. Ανθρώπους που δεν έβλεπαν διέξοδο στα αδιέξοδά τους και λύση στα προβλήματά τους.

Και με τον καιρό, βλέπαμε και την εξέλιξη των συνεπειών της υπερχρέωσης με βάθος χρόνου. Και ήταν πολλά και πολύ άσχημα μέσα σε κάθε οικογένεια. Σημειώνουμε σε τίτλους τα περισσότερα:

  • Τέντωμα των προσωπικών σχέσεων, με τα παιδιά να ακούνε τους καυγάδες
  • Αποσυντονισμός με αποτέλεσμα διαρκώς νέα λάθη και άστοχες κινήσεις
  • Γενικός πανικός του τύπου «να πουλήσουμε το σπίτι για να πληρώσουμε τις κάρτες»
  • Σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν συγχωρούν το υπέρμετρο άγχος (υπέρταση, σάκχαρο, καρδιακά, εγκεφαλικά, αναπνευστικά, κυκλοφορικά, κλπ)
  • Καταστροφή του ψυχικού κόσμου των παιδιών συνήθως χάνουν την πίστη τους στην οικογένειά τους, φοβούνται ζωή χωρίς γονείς -εκεί μόνοι τους στο πάρκο- και αυτό αντανακλάται σε περίεργες στάσεις (χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο, δεν τρώνε, κλπ) που καταλήγουν σε μόνιμα και πολύ σοβαρά τραύματα που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή
  • Και οι συχνές πλέον αυτοκτονικές τάσεις σαν λύση στα άλυτα προβλήματα

 Ο κατάλογος των παρενεργειών της πίεσης από χρέη είναι ατέλειωτος. Όπως ατέλειωτα είναι και τα λάθη που κάνει κανείς σε κατάσταση «τρικυμίας εν κρανίω» και ατέλειωτου πανικού. Δυστυχώς, η έλλειψη γνώσης και ψυχραιμίας είναι και εδώ κακός σύμβουλος. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν έχει την καθαρότητα της σκέψης για να καταλάβει ότι άλυτα προβλήματα δεν υπάρχουν. Εμείς στο EIXE έτυχε να ξέρουμε πολύ καλά και από μέσα τις τράπεζες, και τι είναι όλο το πακέτο από τα «σημεία και τέρατα» που κάνουν σε βάρος των ανυποψίαστων ανθρώπων. Κάναμε έρευνες, μάθαμε ότι δεν ξέραμε (κύρια γύρω από τη νομική πλευρά), τα συνθέσαμε και προέκυψαν οι λύσεις. Μια από αυτές είναι και το ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ 2 το οποίο σας το παραδίδουμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, με μεγάλη υπευθυνότητα αλλά και με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα λύσει και τα δικά σας προβλήματα που δεν είναι άλυτα αλλά, απλά, προσωρινά. 

Ένας από τους κύριους στόχους και του ΠΑΚΕΤΟΥ ΝΕΜΕΣΙΣ 2, εάν όχι ο κυριότερος, είναι να συμβάλει ουσιαστικά να γυρίσετε πίσω στους ρυθμούς της κανονικής σας ζωής, χωρίς άγχος από τις οφειλές σε τράπεζες, χωρίς ανάγκη για ψυχοφάρμακα και χωρίς δυσκολία να κοιμάστε. Για μας, η συμβολή μας στην επαναφορά σας αυτή, έχει μεγαλύτερη αξία από όλα τα άλλα, τα χρήματα, τους τόκους και τα Ευρώ. Θυμηθείτε να τηρείτε πάντα το σοφό γνωμικό του Πρωταγόρα και για σας τους ίδιους και μη «βασανίζετε» τον εαυτό σας γιατί «Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος».

Επειδή το «κλειδί» στην επαναφορά κάθε ανθρώπου στη φυσιολογική ζωή είναι η στάση του απέναντι στο άγχος, θεωρούμε επιβεβλημένο να παραθέσουμε ένα ειδικό κείμενο γραμμένο από γιατρό, το οποίο παρακαλούμε να διαβάσετε με πολύ προσοχή, πολλές φορές….


Ποινές σε δικηγόρους από το ΔΣΑ που πιέζουν οφειλέτες χρεών

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει φαινόμενα διολίσθησης δικηγόρων σε πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την προσθήκη στον Κώδικα Δεοντολογίας μιας διάταξης που θα φέρνει τους παραβάτες αντιμέτωπους με αυστηρές πειθαρχικές ποινές.

Αυστηρές πειθαρχικές ποινές για δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες που μετέρχονται μεθόδους εισπρακτικών εταιρειών λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση πως παρόμοιες συμπεριφορές προσβάλουν το σύνολο του δικηγορικού σώματος και δεν θα είναι ανεκτές.
Για το λόγο αυτό, αποφάσισε την προσθήκη διάταξης στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων, ώστε οσάκις δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες διαπιστωθεί ότι ακολουθούν την πρακτική αυτή, να βρεθούν αντιμέτωποι με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του ΔΣΑ.

Σύμφωνα με την προσθήκη στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρία, απαγορεύεται να οχλεί προφορικά και δη τηλεφωνικά, τον οφειλέτη του εντολέα του πέραν της μίας φοράς, προκειμένου να τον ενημερώσει για την οφειλή του και να διερευνήσει τη δυνατότητα εξώδικης επίλυσης της υφιστάμενης διαφοράς. Σε περίπτωση που στη συνέχεια ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, δυστροπήσει ή αρνηθεί να εξοφλήσει την οφειλή, ο δικηγόρος οφείλει, τότε, να προβεί σε έγγραφη εξώδικη όχληση ή να ασκήσει τα προβλεπόμενα νόμιμα ένδικα βοηθήματα για λογαριασμό του εντολέα του.

Η μη τήρηση της διάταξης αυτής παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων και συνιστά ελεγκτέο πειθαρχικό παράπτωμα.